Innovationssamarbete mellan Sverige och Israel

Vi hjälper svenska aktörer att hitta relevanta kontakter i Israel, och israeliska aktörer att hitta relevanta kontakter i Sverige. Arbetet i Israel bygger mycket på personliga kontakter och vi har, tillsammans med svenska ambassaden, ett nätverk med både organisationer och personer som är intresserade av samverkan med Sverige.

Din plats i Tel Aviv

Vår verksamhet i Israel är främst fokuserad på områdena artificiell intelligens och cybersäkerhet, samt smart mobilitet och digital hälsa, men vi arbetar även med andra områden när det finns möjlighet.

Verksamheten i Israel grundar sig i ett regeringsuppdrag vars syfte är att öka kontakter och samverkan mellan aktörerna i respektive land. Målet är både ökat lärande och att stärka forsknings-, innovations- och affärssamarbeten mellan Sverige och Israel.

Vi jobbar också med att skapa intresse för Sverige som innovationsland i Israel, liksom att skapa intresse för Israel som innovationsland i Sverige. Vi organiserar vissa delegationsresor och andra aktiviteter för inspiration, lärande och matchmaking. I möjligaste mån stödjer vi även delegationsresor som vi inte organiserar själva.

Hör gärna av dig om du har frågor eller idéer, om du är i Tel Aviv eller planerar att åka hit.

Våra nätverk

Vinnova har tillgång till flera nätverk och samarbeten som du kan utnyttja. Tillsammans med bland annat Business Sweden, RISE, Sveriges Ambassad i Israel och Israels ambassad i Sverige, är vi delaktiga i Sweden-Israel Innovation Hub och The Connector. Via The Connector kan du hitta partners för forskning, utveckling och innovation. Sweden-Israel Innovation Hub är ett projekt för att skapa ett svenskt innovationscenter i Israel.

Kontoret i Tela Aviv är även med i det ideella nätverket Innovation Without Borders, ett nätverk för internationella innovationsråd stationerade i Israel. Nätverket ger möjligheter till samarbete med andra länder, framför allt de nordiska.

Hitta hit

Vinnovas kontor i Tel Aviv finns i ett co-working space, Mindspace, på 6:e våningen på 45 Rothschild Boulevard i centrala Tel Aviv, och Vinnova har också en arbetsplats på Sveriges ambassad i Tel Aviv.

Att ta sig till kontoret från flygplatsen är enklast med taxi. Det finns en officiell taxikö utanför utgång 3 i ankomsthallen, och det är fast pris in till Tel Aviv. Priste varier mellan 120 och 170 NIS beroende på dag och tid, + 5 NIS per väska. Kreditkort accepteras bara av vissa bilar, så säg till taxichauffören om du behöver betala med kort. Man kan också ta tåg från flygplatsen och sedan taxi eller buss till kontoret.

Senast uppdaterad 21 februari 2020

Sidansvarig: Ann-Mari Fineman

Statistik för sidan