Vi hjälper dig i Silicon Valley

Vi finns på plats i Silicon Valley för att hjälpa svenska innovativa företag att dra nytta av det unika innovationsklimatet som råder här. Tillsammans med de övriga nordiska länderna har vi skapat Nordic Innovation House, i Palo Alto för att stötta innovativa bolag att ta del av Silicon Valleys ekosystem.

Var där det händer - när det händer

I Silicon Valley hittar du företag från hela världen. Många har kontor här för att ha koll på trender, köpa in teknik, hitta samarbetspartners och inte minst skapa innovationer. Det finns mycket kompetens inom growth hacking och scaling. Silicon Valley är trots allt mest känd som den plats där det investeras mest kapital i uppstartsbolag än någon annanstans.
Det kan vara lättare att hitta rätt person här och att under kort tid få till många samtal med potentiella kunder, partners och intressenter än om du bara arbetade från Sverige. Men andra ord är Silicon Valley en perfekt plats att utveckla din affärsidé, speciellt om du står inför att skala upp din verksamhet och vill bli bättre rustad för globalisering.

Vårt kontor i Silicon Valley kan, tillsammans med Nordic innovation house, hjälpa dig med kontaktnät, ökad synlighet och kontor. För att underlätta för svenska företag har vi både ett acceleratorprogram och ett samarbetsprogram med stipendium.

Genom acceleratorprogrammet TINC kan unga svenska kunskaps- och teknikintensiva företag validera sin teknik och affärsmodell på den amerikanska marknaden i Silicon Valley.

Genom utbildningsstipendier kan man arbeta vid Nordic Innovation House. Där får stipendiaterna aktivt bidra till verksamheten och samtidigt utveckla sitt nätverk och sin kompetens.

Sök finansiering

Kontakt

Inger Gustafsson

Handläggare

+1 650 505 8921

Relaterad information

Senast uppdaterad 20 november 2019

Sidansvarig: Inger Gustafsson

Statistik för sidan