Avsnitt 13: Recept för framtidens hållbara mat

Vad vi äter och hur maten produceras är avgörande både för vår egen och planetens hälsa. Kan vi äta oss ur klimatkrisen och dagens folkhälsoproblem?

Innovation-avsnitt-13-webb-850.pngPaul Svensson

Lyssna till ett samtal mellan Paul Svensson, kock och författare till flera kokböcker, och Joanna Franzén som arbetar med innovation för ett hållbart matsystem på Vinnova.  
  
Vi hör också ett inslag om Livsmedelsverkets arbete för hållbara skolmåltider och ett exempel från Vasaskolan i Skövde som lyckats minska matsvinnet.  
 
Samtalet leds av Liselott Bergman, Vinnova.  

Relaterad information

<p>Dagens utmaningar &auml;r b&aring;de komplexa och globala och enskilda insatser kan inte l&ouml;sa fattigdom eller klimatf&ouml;r&auml;ndringar. Det kr&auml;vs f&ouml;r&auml;ndringar p&aring; systemniv&aring;.</p>

Senast uppdaterad 1 juli 2020

Statistik för sidan