Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hållbar expansion i norr

I Norrbotten och Västerbotten sker just nu stora investeringar och samhällsomvandlingar när svensk industri tar en ledande roll i omställningen till en fossilfri värld. Städer och samhällen där etableringar sker behöver ställa om från minskande till växande samhällen för att möta behov av kompetens.

Hur kan behovet av kompetens som uppstår i miljardinvesteringarnas spår ge kraft till framväxt av attraktiva och hållbara samhällen? Vad behövs för att bostäder, infrastruktur och service i städer och samhällen snabbt kan utvecklas och möta behoven? Och hur får vi det att ske på ett hållbart, vackert och inkluderande sätt - som lockar nya invånare att inte bara göra en snabbvisit utan att också stanna och integreras i samhället? 

Detta är knäckfrågor som diskuteras på Vinnovas seminarium "Öppna upp för innovation" 11 februari. Vad omvandlingen innebär för människorna, platserna och kulturen, och vad som behövs från samhället, den framväxande industrin och näringslivet.

Här kan du läsa om några av Vinnovas satsningar för hållbar expansion i Norrbotten och Västerbotten

Norrbotten Västerbotten4.jpg

 

Sverige visar vägen till en hållbar industri

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Frågor?

Jonas Brändström

Direktör och avdelningschef

+46 8 473 31 94

Senast uppdaterad 3 februari 2022

Statistik för sidan