Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Webbsänt seminarium: Hur gör satsningar på forskning och innovation skillnad?

Online tor 2 apr 2020 kl. 13:00-13:45

För att nå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030 är forskning och innovation nödvändigt och en förutsättning. Men hur och på vilket sätt kan de stora satsningarna på forskning och innovation möta dagens samhällsutmaningar i Agenda 2030?

Webbsändning

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Välkommen till ett webbsänt seminarium den 2 april där vi diskuterar hur stora satsningar på forskning och innovation gör skillnad och öppnar upp för att nå målen i Agenda 2030. Vi utgår särskilt från några centrala faktorer som måste adresseras och som tydligt lyfts fram i flera nationella och internationella rapporter. På vilka sätt lyckas innovationssatsningar bidra till de systemförändringar som krävs för att uppnå hållbarhetsmålen?

Vid seminariet specialstuderas programmen Utmaningsdriven innovation (UDI) Strategiska innovationsprogram (SIP) och Programmet för fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI). Programmen är olika varandra till sin karaktär och befinner sig i olika faser, och de utvärderingar som görs löpande har också olika ansatser och metodik. Det finns särskilt intressanta resultat från programanalyser och utvärderingar som indikerar att vi är på rätt väg i den omställning som krävs för att nå målen i Agenda 2030.

Agenda:

Moderator: Joakim Appelquist, avdelningschef Vinnova

Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova  

Exempel från satsningar på forskning och innovation:

Johannes Henriksson, Ramboll
Tony Sandberg, Scania Group
Göran Marklund, Vinnova 

Paneldiskussion och frågor från tittarna.

Alla som följer livesändningen kan ställa frågor via Menti.com.

Öppna upp för innovation!

Seminariet ingår i Vinnovas seminarieserie Öppna upp för innovation! där vi lyfter metoder och processer som stärker innovationssystemet och bidrar till att möta stora samhällsutmaningar.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Virtuella N: 19.952469952115276 E: 24.476808251323184 (Visa på karta)

Frågor?

Johanna Dahlin

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 32 26

Senast uppdaterad 7 april 2020

Statistik för sidan